Welke rimpels worden behandeld met Botox?

De rimpelzones die voor een botox behandeling in aanmerking komen zijn:

Voorhoofdsrimpels
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Overmatig oksel zweten

Rimpels ontstaan met name op die plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkste is. De geïnjecteerde botox ontspant tijdelijk deze spieren. Doordat de spieren minder samentrekken, wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Onze cosmetische artsen streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van uw gezicht, waarbij het gezicht er jonger en zachter uitziet.

Voorhoofdsrimpel
Als we verbaasd kijken of de wenkbrauwen optrekken verschijnen de horizontale lijnen op ons voorhoofd. Doordat de huid iedere keer weer op dezelfde plaats wordt samengevouwen, ontstaan op naarmate de huid verouderd voorhoofdsrimpels. Door deze rimpels te ontspannen, krijgt het gezicht een frisse en open uitstraling.

Fronsrimpel
Glabellalijnen heten de verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze fronsrimpels ontstaan als we in de zon kijken, boos kijken of als we geconcentreerd aan het werk zijn. Een frons kan echter een blijvende bezorgde of norse blik geven. Deze gezichtsspieren zijn behoorlijk actief in dit gebied. Een botox behandeling geeft dan ook een ontspannen resultaat. De norse uitstraling verdwijnt waardoor een jonger en vriendelijker uiterlijk ontstaat.

Kraaienpootjes
Deze naast de ogen gelegen rimpels krijg je onder andere van veel lachen. Dit zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, echter deze rimpels kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate we ouder worden en de huid minder elastisch wordt, blijven deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, op een gegeven moment continu zichtbaar. Een botox behandeling werkt dan snel en effectief.

Overmatig oksel zweten
Okselzweet en grote transpiratievlekken op het overhemd of T-shirt kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Zo beschamend dat u uw jasje of colbert aanhoudt ondanks de warmte. Daarnaast gaan de armen ook niet meer spontaan omhoog. De armen worden steviger tegen het lichaam aangedrukt om te vlekken te maskeren. Met een botox behandeling neemt binnen 2 weken de zweetproductie met 95% af.

Bekijk de video van een fronsrimpelbehandeling

Samen met de arts wordt een behandelplan gemaakt, zodat u vooraf goed geïnformeerd wordt wat de mogelijkheden en de effecten zijn. Als u besluit om u te laten behandelen, dan ondertekent u een officiële behandelovereenkomst. De arts maakt eerst nog foto’s van u, voordat hij aan de behandeling begint. Deze foto’s worden opgeslagen in uw medisch dossier. U kunt zo altijd achteraf zien wat het resultaat is.

Onderstaande film laat u het proces van een fronsrimpelbehandeling zien.

Hoofdpijn of migraine?

Veel mensen last hebben van spanningshoofdpijn of migraine. Wist u dat een botox behandeling uitkomst kan bieden? Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen.

Van botox is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 70% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten.

Waarom kiezen City Clinics cliënten voor een Botox behandeling?

Onze cosmetische artsen kiezen bewust voor Bocouture® van Merz. Deze producten zijn al jaren op de markt en inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Wereldwijd zijn er miljoenen cosmetische ingrepen met dit product uitgevoerd. Het zijn gegarandeerd veilige producten met het beste resultaat.

Waarom kiezen City Clinics cliënten voor Botox?

 • Fantastisch resultaat: onze cliënten vinden dat ze er 5 jaar jonger uitzien
 • 98% (!)  van onze cliënten is tevreden over het resultaat van de botox behandeling
 • Resultaat houdt tot 4  tot 5 maanden aan
 • Cliënten voelen zich meer ontspannen, jonger en zelfverzekerder
 • Behoud van de natuurlijke uitstraling
 • Snelle behandeling
 • Veilig: geen nadelige consequenties op lange termijn
 • Vrijwel pijnloos door gebruik van ultra dunne naalden
 • Unieke service: de gratis nacontrole

Dankzij de Botox behandeling heb ik geen hoofdpijn meer!

 •  De cosmetisch arts nam de tijd voor al mijn vragen

 • De behandeling werd zeer zorgvuldig gedaan

 • Voel me er super goed bij dat ik dit heb gedaan, dit had ik veel eerder moeten doen

Wat u moet weten over Botox?

 

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum.
Dit eiwit wordt gebruikt in de medische wereld voor verschillende doeleinden. Met dit eiwit is het mogelijk om de beweging van spieren tijdelijk te verminderen en te ontspannen. Echter botox wordt al ruim 40 jaar gebruikt bij allerlei neurologische aandoeningen.

Door toename van cosmetische toepassingen is botox pas echt bekend geworden. Door deze behandeling worden rimpels in het gezicht verzacht. Tijdens een behandeling van een vrouw met ooglidspasmen met botox, ontdekte men per toeval het gunstige effect op de gelaatsrimpels.
Door het gebruik van botox wordt de spierspanning tijdelijk sterk verminderd. Sinds 1995 is het gebruik van Botox voor esthetische doeleinden wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Botox is een tijdelijke spierontspanner. Onze cosmetische artsen injecteren de botox in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij gezichtsmimiek.

Het resultaat bij een botox behandeling is het verzachten of zelfs helemaal verdwijnen van rimpels. Enkele dagen na de botox behandeling begint de botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na twee weken is het ontspannen effect op de spier maximaal. De rimpels zijn daardoor veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. De rimpeldiepte vermindert doorgaans met 85 tot 95%: een zichtbaar positief resultaat.

 

Wat zijn injectables?

Injectables is een verzamelnaam voor injectie-vloeistoffen die met een hele dunne naald onder de huid worden ingebracht om zo rimpels èn op te vullen èn gezichtscontouren te verbeteren. De injectables waar de cosmetische artsen van City Clinics mee werken zijn voor botox en fillers.

Wij verdelen het gezicht in grofweg twee ‘rimpelhelften’: rimpels in de bovenhelft van het gezicht behandelen we met botox. Rimpels in de onderste helft behandelen onze cosmetische artsen met tijdelijke fillers.

Wat kan ik verwachten van een Botox behandeling?

Een botox behandeling is een eenvoudige behandeling. De totale behandeltijd is 5 tot 10 minuten. Echter wij nemen wel de tijd tijdens een botox behandeling. De arts vraagt u eerst om een aantal gezichten te trekken, zodat hij kan zien hoe de spieren in uw gezicht werken om vervolgens de behandeling uit te voeren.

Onze cosmetische arts injecteert met een uiterst dunne naald botox in de spieren waar het om gaat. Dat is zo goed als pijnloos (een verdoving is dan ook echt niet nodig). Na de behandeling kunt u gewoon alles doen wat u normaal gesproken ook zou doen.

Na de botox behandeling is het vooral belangrijk de eerste twee tot vier uur na de behandeling alle spieren te gebruiken die net behandeld zijn. Afhankelijk van de spier kan dat bijvoorbeeld betekenen dat u veel moet lachen of fronsen. Echter de eerste paar uur na de behandeling moet u niet teveel liggen of bukken, maar het hoofd rechtop houden. Ook raden wij u aan om het eerste uur na de botox behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Ook is het verstandig om u de eerste dagen na de behandeling druk of massage op het behandelde gebied te vermijden.

Na vijf tot tien dagen wordt het effect zichtbaar. Dat effect blijft ongeveer drie a vier maanden te zien. Als u dit effect wilt behouden, adviseren we u een nieuwe behandeling te ondergaan.

Ik heb weer een frisse en ontspannen uitstraling door de Botox behandeling

 • Zeer vriendelijke en professionele cosmetisch arts

 • Je krijgt een eerlijk advies

 • Ik ben heel tevreden. Ook door de perfecte nazorg!

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Echt vervelende bijwerkingen door botox komen niet of nauwelijks voor. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek en lichte gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen deze binnen een uur. Het is echter nooit voor de volle 100% uit te sluiten dat er geen complicaties kunnen optreden, zo kan het incidenteel voorkomen dat een wenkbrauw wat gaat zakken. Dit zijn echter tijdelijke effecten, die vanzelf verdwijnen. Ook infecties komen zelden voor. Echter mocht u het niet vertrouwen, neemt u dan contact op voor een advies van één van onze cosmetische artsen.

Botox mag niet worden gebruikt bij zwangere vrouwen tijdens het geven van borstvoeding, mensen met spierzwakte, ademhalingsproblemen of slikproblemen.

Baby Botox: populaire behandeling

Baby Botox is de light-versie van een gewone botox behandeling. Bij City Clinics staat voorop dat de natuurlijke uitstraling van het gezicht behouden blijft. Bij lichte rimpels wordt een geweldig resultaat bereikt met een Baby botox. De dosis van het toxine is zeer laag (maximaal 10 eenheden), waardoor er een subtiel en natuurlijk effect wordt verkregen. Baby botox wordt vaak toegepast om te voorkomen dat rimpels toenemen of om te voorkomen dat bestaande rimpels dieper worden.

Bij een Baby botox is bijna niet te zien of iemand wel of geen botox gebruikt heeft, terwijl de rimpels wel degelijk verdwijnen. De werking van een Baby botox is minder lang is dan bij een gewone botox behandeling. Onze cosmetische artsen kunnen u adviseren of Baby botox bij u een oplossing is.

Gegarandeerd veilig

Samen met de arts wordt een behandelplan gemaakt, zodat u vooraf goed geïnformeerd wordt wat de mogelijkheden en de effecten zijn. Als u besluit om u te laten behandelen, dan Bij de Botox behandeling wordt botuline toxine toegediend, een natuurlijk eiwit dat in de medische wereld al tientallen jaren wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Dit wordt in zeer verdunde vorm ingespoten en heeft daardoor geen invloed op uw gezondheid.

Botuline toxine is afbreekbaar en de stof verlaat uw lichaam na de behandeling. De spieractiviteit herstelt volledig na enkele maanden. De injectables die we gebruiken om fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels te verwijderen, zijn uitsluitend van A-merken van de hoogste kwaliteit. De behandeling door onze cosmetische artsen blijft het natuurlijke karakter van uw gezicht gegarandeerd behouden. U krijgt dus géén ‘plastic face’ en na de behandeling kunt u de spieren in uw gezicht op een natuurlijke manier bewegen. Het effect van de botox behandeling is tijdelijk: na 3-5 maanden verdwijnt het effect.

Mijn fronsrimpel is helemaal verdwenen

 • Er hangt een relaxte sfeer en men gaat op een normale manier met je om

 • De uitleg van de arts was duidelijk en de behandeling pijnloos

 • Ben dolblij met het gewenste resultaat

Wij gebruiken enkel a-merken
bij de botox en filler behandelingen

Botox
Radiesse
Bocouture
Etermis
Belotero

Onze cosmetische artsen

Bij ons wordt u altijd behandeld door een arts: volledig gediplomeerde en geregistreerde artsen met BIG-registratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De behandelingen zijn kort, pijnloos en volledig veilig door de medische deskundigheid van onze cosmetische artsen. De injectables die worden gebruikt, zijn geregistreerde medicijnen die alleen maar toegepast mogen worden door artsen.

Lees meer over onze cosmetische artsen

Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | KvK nr. 58577734 | IBAN nr: NL04 RABO 0103 7078 24
Bel mij terug

Kopieer QcKeekmM in het onderstaande veld