Welke rimpels worden behandeld met botox?

De rimpelzones die voor een botox behandeling in aanmerking komen zijn:

Voorhoofdsrimpels
Fronsrimpels
Kraaienpootjes
Overmatig oksel zweten

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Door de spieren met botox te injecteren, ontspannen ze en trekken minder samen. Hierdoor wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Onze cosmetisch artsen streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van het gezicht, waarbij het er jonger en zachter uitziet.

Voorhoofdsrimpel
Kijk je regelmatig verbaasd of trek je je wenkbrauwen op? Grote kans dat je rimpels hebt in je voorhoofd. Het zijn lijnen in je huid, die door regelmatig samenvouwen en veroudering niet meer verdwijnen. Botox zorgt ervoor dat de spieren ontspannen waardoor de rimpels verzachten of zelfs verdwijnen. Hierdoor krijgt je gezicht weer een frisse en open uitstraling

Fronsrimpel
De verticale rimpels tussen de wenkbrauwen heten glabellalijnen. Deze fronsrimpels ontstaan als je boos kijkt of tegen de zon in. Een frons kan echter een ongewenste blijvende bezorgde of norse blik geven. Botox zorgt ervoor dat de norse uitstraling verdwijnt en je gezicht er jonger en vriendelijker uitziet.

Kraaienpootjes
Ze zitten naast je ogen en je krijgt ze onder meer door veel te lachen. Het zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, maar ze kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate de huid door veroudering elastisticiteit verliest, worden deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, blijvend zichtbaar. Een botox behandeling biedt dan uitkomst.

Overmatig oksel zweten
Okselzweet en grote transpiratievlekken in je kleding kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Zo beschamend dat je je jasje of colbert aanhoudt ondanks de warmte. Je armen spontaan omhoog houden? Je kijkt wel uit. Integendeel, je houdt ze strak tegen je lijf om vlekken te maskeren. Niet nodig, met een botox behandeling neemt binnen 2 weken de zweetproductie met 95% af.

Bekijk de video van een fronsrimpelbehandeling

De arts maakt samen met jou een persoonlijk behandelplan, zodat je vooraf goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. In je dossier komen ook de voor- en na foto’s die we van je maken. Zelf krijg je na afloop van de behandeling een beauty paspoort waarin je behandeling is vastgelegd.

Bekijk hieronder hoe een fronsrimpelbehandeling precies in zijn werk gaat.

 

Hoofdpijn of migraine?

Als je veel last hebt van spanningshoofdpijn of migraine, probeer dan eens een botox behandeling. Onderzoek wijst uit dat 70% van de mensen met migraine en andere hoofdpijnklachten er baat bij heeft. De precieze oorzaken van de meeste vormen van hoofdpijn zijn onbekend, wel zijn er aanwijzingen dat onder meer een verhoogde spierspanning een rol speelt. Botox zorgt er juist voor dat de spieren ontspannen waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

 

Waarom kiezen cliënten van City Clinics voor een botox behandeling?

Onze cosmetisch artsen kiezen bewust voor Bocouture® van Merz. Dit product is al jaren op de markt en inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Wereldwijd zijn met Bocouture® miljoenen cosmetische ingrepen uitgevoerd. Het is gegarandeerd veilig en geeft het beste resultaat.

Waarom kiezen cliënten van City Clinics voor botox?

 • Fantastisch resultaat: onze cliënten vinden dat ze er 5 jaar jonger uitzien
 • 98% (!) van onze cliënten is tevreden over het resultaat van de botox behandeling
 • Resultaat houdt tot 3 à 4 maanden aan
 • Cliënten voelen zich meer ontspannen, jonger en zelfverzekerder
 • Behoud van de natuurlijke uitstraling
 • Eenvoudige en snelle behandeling
 • Veilig: geen nadelige consequenties op lange termijn
 • Vrijwel pijnloos door gebruik van ultradunne naalden
 • Unieke service: de gratis nacontrole

Dankzij de botox behandeling heb ik geen hoofdpijn meer!

 • De cosmetisch arts nam de tijd voor al mijn vragen

 • De behandeling werd zeer zorgvuldig uitgevoerd

 • Voel me supergoed na de behandeling, dit had ik veel eerder moeten doen

Wat je moet weten over botox

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Zo wordt het in de medische wereld al ruim 40 jaar toegepast bij allerlei neurologische aandoeningen.

Tijdens de behandeling van een vrouw met ooglidspasmen ontdekten artsen bij toeval het gunstige effect op rimpels. Rimpels ontstaan immers door het veelvuldig aanspannen van de gezichtsspieren. Wanneer deze door botox tijdelijk ontspannen, worden rimpels minder diep (85 tot 95%) of verdwijnen zelfs helemaal.

Sinds 1995 is het gebruik van botox voor esthetische doeleinden wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product. Botox wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen die ontstaan bij gezichtsmimiek.

Rimpels verzachten of verdwijnen zelfs helemaal als gevolg van een botox behandeling. Enkele dagen na de botox behandeling begint de botox te werken en neemt de spieractiviteit af.

Na twee weken is het ontspannen effect op de spier maximaal. De rimpels zijn daardoor veel minder diep en de huid wordt steeds gladder. De rimpeldiepte vermindert doorgaans met 85 tot 95%!

 

Wat zijn injectables?

Injectables is een verzamelnaam voor injectie-vloeistoffen die met een zeer dunne naald onder de huid worden ingebracht om zo rimpels op te vullen én gezichtscontouren te verbeteren. De injectables waarmee de cosmetisch artsen van City Clinics werken zijn botox en fillers.

Wij verdelen het gezicht in grofweg twee ‘rimpelhelften’: rimpels in de bovenste helft van het gezicht behandelen we met botox, rimpels in de onderste helft met tijdelijke fillers.

 

Wat kan ik verwachten van een botox behandeling?

Een botox behandeling is snel en eenvoudig en duurt in totaal 5 tot 10 minuten. We nemen uiteraard wel de tijd voor je en leggen vooraf in detail uit hoe de behandeling zal verlopen. Ook vraagt de arts je eerst een aantal gezichten te trekken, zodat hij of zij kan zien hoe de spieren in je gezicht werken.

Onze cosmetisch arts injecteert vervolgens met een uiterst dunne naald botox in de te behandelen spieren. Dit is zo goed als pijnloos (een verdoving is dan ook echt niet nodig). Na de behandeling kun je gewoon alles doen wat je normaal gesproken ook zou doen.

De eerste twee tot vier uur na de behandeling is het vooral belangrijk de spieren te gebruiken. Afhankelijk van de spier kan dat bijvoorbeeld betekenen dat je veel moet lachen of fronsen. We raden je af de eerste paar uur veel te liggen of bukken en het hoofd rechtop te houden. Ook adviseren we het eerste uur na de behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Het is bovendien verstandig de eerste dagen druk op het gezicht en massage te vermijden.

Na vijf tot tien dagen wordt het effect zichtbaar. Dit houdt ongeveer 3 à 4 maanden aan. Om het effect te behouden adviseren we je een nieuwe behandeling te ondergaan.

 

Ik heb weer een frisse en ontspannen uitstraling door de botox behandeling

 • Zeer vriendelijke en professionele cosmetisch arts

 • Je krijgt een eerlijk en deskundig advies

 • Ik ben heel tevreden. Ook over de perfecte nazorg!

 

Wat zijn de bijwerkingen?

Echt vervelende bijwerkingen door botox komen niet of nauwelijks voor. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek en lichte gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur.

Het is echter nooit voor de volle 100% uit te sluiten dat er geen complicaties kunnen optreden. Zo kan het incidenteel voorkomen dat een wenkbrauw wat gaat zakken. Dit zijn echter tijdelijke effecten die vanzelf verdwijnen. Ook infecties komen zelden voor. Mocht je het toch niet vertrouwen, neem dan contact op voor advies van een van onze artsen.

Botox mag niet worden gebruikt bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met spierzwakte, ademhalings- of slikproblemen.

Baby Botox: populaire behandeling

Baby Botox is de light versie van een gewone botox behandeling. Bij lichte rimpels wordt een geweldig resultaat bereikt met Baby Botox. De dosis van de toxine is zeer laag (maximaal 10 eenheden), met als resultaat een subtiel en natuurlijk effect.

Baby botox wordt vaak preventief gebruikt, om te voorkomen dat rimpels toenemen of dieper worden. Of je wel of geen botox hebt gebruikt is bijna niet te zien, terwijl de rimpels wel degelijk verdwijnen. De werking van Baby Botox is minder lang dan bij een gewone botox behandeling.

Onze cosmetisch artsen kunnen je adviseren of Baby Botox voor jou een oplossing is.

 

Gegarandeerd veilig

De cosmetisch arts maakt samen met jou een persoonlijk behandelplan, zodat je vooraf goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en het te verwachten resultaat. Als je besluit je te laten behandelen, krijg je botuline toxine toegediend, een natuurlijk eiwit dat in de medische wereld al tientallen jaren wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Dit wordt in zeer verdunde vorm ingespoten en heeft daardoor geen nadelige invloed op je gezondheid.

Botuline toxine is afbreekbaar en verlaat je lichaam vanzelf. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. De injectables die we gebruiken om fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels te verwijderen, zijn uitsluitend van A-merken van de hoogste kwaliteit.

Natural look garantie
Bij City Clinics staat een natuurlijk resultaat voorop. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een ‘plastic face’ en je kunt je spieren na de behandeling op een natuurlijke manier bewegen.

Het effect van de botox behandeling is tijdelijk en houdt 3 à 4 maanden aan. Als je niet wilt dat je rimpels terugkeren, adviseren we je een nieuwe afspraak te maken.

Mijn fronsrimpel is helemaal verdwenen

 • Er hangt een relaxte sfeer en de ontvangst is warm en hartelijk

 • De uitleg van de arts was duidelijk en de behandeling pijnloos

 • Ben dolblij met het resultaat én de gratis nacontrole

Wij gebruiken enkel a-merken
bij de botox en filler behandelingen

Botox
Radiesse
Bocouture
Etermis
Belotero

Onze cosmetische artsen

Bij ons wordt u altijd behandeld door een arts: volledig gediplomeerde en geregistreerde artsen met BIG-registratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De behandelingen zijn kort, pijnloos en volledig veilig door de medische deskundigheid van onze cosmetische artsen. De injectables die worden gebruikt, zijn geregistreerde medicijnen die alleen maar toegepast mogen worden door artsen.

Lees meer over onze cosmetische artsen

Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | KvK nr. 58577734 | IBAN nr: NL04 RABO 0103 7078 24
Bel mij terug

Kopieer JXQl1Mg4 in het onderstaande veld