085 40 14 311
Dé specialist in botox en fillers. Bel ons via 085 40 14 311
Natuurlijk stralend jezelf Badge

6 fabels over Botox

3 april 2023

In de loop der jaren zijn er een hoop fabels ontstaan over Botox. In deze blog behandelen wij 6 fabels en leggen we je uit waarom we kunnen spreken van een fabel.

Fabel 1: Het resultaat van Botox is permanent

Het effect van een botoxbehandeling blijft zo’n 3 tot 4 maanden zichtbaar.  Dit is mede afhankelijk van de sterkte van de spieren. Het resultaat is dus niet permanent. Daarnaast is Botulinetoxine een lichaamseigen stof. Het lichaam breekt deze stof vanzelf af.

Fabel 2: Iedereen mag een behandeling met Botox uitvoeren

Niet iedereen mag een Botox behandeling uitvoeren. De Botox en fillers die wij gebruiken mogen alleen door een arts worden toegediend. Bij ons word je daarom altijd behandeld door een arts met een BIG-registratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Fabel 3: Je ziet direct resultaat

Het resultaat van Botox is niet altijd direct na de behandeling zichtbaar. Na circa 3 tot 10 dagen is het effect van de Botox pas goed zichtbaar.

Fabel 4: Botox en fillers zijn hetzelfde

Botox en fillers zijn twee compleet verschillende injectable behandelingen, alhoewel ze vaak met elkaar worden geassocieerd. Botulinetoxine, de stof die wordt ingespoten wordt tijdens een Botox behandeling, is een spierontspanner. Deze verslapt de spieren. Fillers worden gebruikt om meer volume te creëren. Fillers worden bijvoorbeeld gebruikt voor de lippen of kaaklijn.

Fabel 5: Botox wordt alleen tegen rimpels gebruikt

Veel mensen associëren Botox alleen met rimpels. Echter, Botox wordt ook gebruikt om medische redenen. Zo kan het worden ingezet om een gespannen kaak te ontspannen, migraine te verminderen of om overmatig zweten in de oksels tegen te gaan.

Fabel 6: Iedereen mag Botox gebruiken

In principe mag iedereen boven 18 jaar een Botox behandeling ondergaan. In de volgende gevallen is het niet mogelijk om een Botox behandeling te ondergaan bij één van onze klinieken: tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding, bij bepaalde spierziekten (bijvoorbeeld Myastenia Gravis, ALS en bij gebruik van antibiotica).

Heb jij nog een vraag naar aanleiding van deze blog? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Stuur een mail naar info@cityclinics.nl of bel gerust naar onze Customer Service 085- 40 14 311. Wij geven graag antwoord op jouw vragen. Ook is het mogelijk om een gratis en vrijblijvend intakegesprek in te plannen bij één van onze artsen. Tijdens zo’n intakegesprek kan je al jouw vragen stellen. Als je wil kan je tijdens dit kennismakingsgesprek ook al behandeld worden. Zien we jou binnenkort in één van onze klinieken?

 

 

 

Ps: volg jij ons al op Instagram en Facebook?

Interesse? Of heb je nog vragen?
Bel ons gerust via 085 40 14 311

Behandeling boeken
Badge
Onze wall of love
Klanten geven ons uit 7694 beoordelingen gemiddeld een 9,4
Thomas19 februari 2024, Haren
"Zorgvuldig en relatief pijnloos "
9
Ik beveel City Clinics aan
Lola19 februari 2024, Bergen op Zoom
"Hele goede ervaringen, goed advies en veel vertrouwen in behandelingen. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Thalia19 februari 2024, Sint Philipsland
"Ik ben meer dan tevreden over City Clinics. Met name over de arts op locatie Bergen op Zoom. Ze stelt je op je gemak en zorgt voor een perfect resultaat. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Aafje19 februari 2024, Heerlen
"Goede communicatie en resultaat altijd goed! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Maartje19 februari 2024, Nijmegen
"Alles perfect. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Josje19 februari 2024, Zwolle
"Mooi resultaat tegen mooie prijs "
10
Ik beveel City Clinics aan
Celesta19 februari 2024, Zandvoort
"M’n man voor de 1e keer meegenomen voor een Botox behandeling en de dames waren erg attent na 2 weken terug geweest voor een update en hij is er erg blij mee "
10
Ik beveel City Clinics aan
Milou19 februari 2024, Apeldoorn
"Duidelijk uitgelegd. "
8
Ik beveel City Clinics aan
Gwen19 februari 2024, Zoetermeer
"Goede behandeling voor een prima prijs. Ben erg tevreden over het resultaat. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Sophia19 februari 2024, Oosterwolde Fr
"Vriendelijk en zorgzaam personeel. Duidelijk en eerlijk. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Kiki19 februari 2024, Den Bosch
"Ik ging mee met een vriendin ivm botox. Vond het een beetje spannend dus was fijn dat ik met haar mee kon. Wilde wel een afspraak gaan plannen maar eerst maar eens kijken. Ik voelde me er goed bij, werd prettig geholpen en voelde me gehoord. Uiteindelijk kon ik direct geholpen worden. Ik ben enorm blij met het resultaat! Ik zag de rimpeltjes in de loop van de dag al wegtrekken. Echt geweldig! Ga zeker terug voor een vervolgbehandeling. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Rachelle19 februari 2024, Apeldoorn
"Prettige sfeer en vriendelijke medewerkers die professioneel werken Ook is de service erg goed "
10
Ik beveel City Clinics aan
Bonnie19 februari 2024, Groningen
"Ik heb een goed advies gekregen. En het uiteindelijke resultaat is super mooi geworden! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Maja19 februari 2024, Bergen op Zoom
"Uitermate kundig en zeer vriendelijk werd ik ontvangen. Er wordt goed geadviseerd en nadat 2 weken later de botox nog niet optimaal was, werd er gratis wat bijgespoten. Nu is het helemaal perfect. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Genevieve19 februari 2024, Hengelo
"Wenkbrauw lift en Botox kraaienpootjes gekregen bij City Clinics Enschede, en ik ben erg tevreden over zowel de behandeling als het resultaat. Volgende behandeling weer hier! "
9
Ik beveel City Clinics aan
Jacky19 februari 2024, Koog aan de Zaan
"Ontzettend leuke medewerkers en erg kundig. "
9
Ik beveel City Clinics aan

Wij hebben onze cliënten gevraagd hoe zij de behandeling hebben ervaren. De antwoorden hebben wij voor je verzameld, zodat je inzicht hebt in wat anderen van ons vinden. Alle beoordelingen zijn om redenen van privacy anoniem.