085 40 14 311

Botox behandeling in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Hilversum, Groningen, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg en Breda

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Door de spieren met botox te injecteren, ontspannen ze en trekken minder samen. Hierdoor wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Onze Injectable artsen streven naar het behoud van de natuurlijke uitstraling van het gezicht, waarbij het er jonger en zachter uitziet. Klik op een behandeling om ons advies te bekijken.

 • In één behandeling 5 jaar jonger
 • Weer een stralende gezichtsuitdrukking
 • Veilige behandeling door Injectable arts
 • Spieractiviteit herstelt zich volledig
 • Unieke service: gratis nacontrole

Welke rimpels worden behandeld met botox?

De rimpelzones die voor een botox behandeling in aanmerking komen zijn:

Voorhoofdsrimpel
Kijk je regelmatig verbaasd of trek je je wenkbrauwen op? Grote kans dat je rimpels hebt in je voorhoofd. Het zijn lijnen in je huid, die door regelmatig samenvouwen en veroudering niet meer verdwijnen. Botox zorgt ervoor dat de spieren ontspannen waardoor de rimpels verzachten of zelfs verdwijnen. Hierdoor krijgt je gezicht weer een frisse en open uitstraling

Fronsrimpel
De verticale rimpels tussen de wenkbrauwen heten glabellalijnen. Deze fronsrimpels ontstaan als je boos kijkt of tegen de zon in. Een frons kan echter een ongewenste blijvende bezorgde of boze blik geven. Botox zorgt ervoor dat de norse uitstraling verdwijnt en je gezicht er jonger en vriendelijker uitziet.

Kraaienpootjes
Ze zitten naast je ogen en je krijgt ze onder meer door veel te lachen. Het zijn zonder twijfel charmante rimpeltjes, maar ze kunnen dieper en talrijker worden. Naarmate de huid door veroudering elastisticiteit verliest, worden deze rimpels net als de frons- en voorhoofdrimpels, blijvend zichtbaar. Een botox behandeling biedt dan uitkomst.

Overmatig oksel zweten
Okselzweet en grote transpiratievlekken in je kleding kunnen bijzonder hinderlijk en zelfs gênant zijn. Zo beschamend dat je je jasje of colbert aanhoudt ondanks de warmte. Je armen spontaan omhoog houden? Je kijkt wel uit. Integendeel, je houdt ze strak tegen je lijf om vlekken te maskeren. Niet nodig, met een botox behandeling neemt binnen 2 weken de zweetproductie met 95% af.

Hoofdpijn of migraine?

Als je veel last hebt van spanningshoofdpijn of migraine, probeer dan eens een botox behandeling. Onderzoek wijst uit dat 70% van de mensen met migraine en andere hoofdpijnklachten er baat bij heeft. De precieze oorzaken van de meeste vormen van hoofdpijn zijn onbekend, wel zijn er aanwijzingen dat onder meer een verhoogde spierspanning een rol speelt. Botox zorgt er juist voor dat de spieren ontspannen waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Waarom kiezen cliënten van City Clinics voor een botox behandeling?

Onze Injectable artsen kiezen bewust voor Bocouture® van Merz. Dit product is al jaren op de markt en inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht. Wereldwijd zijn met Bocouture® miljoenen cosmetische ingrepen uitgevoerd. Het is gegarandeerd veilig en geeft het beste resultaat.

Waarom kiezen cliënten van City Clinics voor botox?

 • Fantastisch resultaat: onze cliënten vinden dat ze er 5 jaar jonger uitzien
 • 98% (!) van onze cliënten is tevreden over het resultaat van de botox behandeling
 • Resultaat houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan
 • Cliënten voelen zich meer ontspannen, jonger en zelfverzekerder
 • Behoud van de natuurlijke uitstraling
 • Eenvoudige en snelle behandeling
 • Veilig: geen nadelige consequenties op lange termijn
 • Vrijwel pijnloos door gebruik van ultradunne naalden
 • Unieke service: de gratis nacontrole

Wat je moet weten over botox

Zeg jij ook weleens pampers als je luiers bedoelt of bestel je fanta en verwacht je een glas sinas? Hetzelfde geldt voor ‘Botox’, wat een merknaam is voor botulinetoxine. Voor het gemak noemen we het allemaal botox. City Clinics werkt met het merk Bocouture.

Natuurlijk eiwit

Ons antirimpelmiddel is een natuurlijk eiwit, afkomstig van de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft de unieke eigenschap dat het spieren kan ontspannen. Een uitkomst wanneer je last hebt van spasmes of andere ongewenste spieraanspanning. Botox wordt door neurologen en revalidatieartsen dan ook al ruim 40 jaar gebruikt.

Wij kennen botox vooral van injectable toepassingen. Die mogelijkheid werd overigens bij toeval ontdekt. Artsen die een vrouw met ooglidspasmes behandelden met botox, zagen tot hun verrassing het gunstige effect op rimpels. Rimpels ontstaan door onze gezichtsspieren veel te gebruiken. Ontspan je de spieren met botox, verminderen (85 tot 95%) of verdwijnen de rimpels.

Ultradunne naald

Botox wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd met een ultradunne naald. Niet het meest prettige gevoel, maar pijnlijk zeker niet (je bovenlip harsen of wenkbrauwen epileren is erger). Na de behandeling kun je gewoon naar je werk, de stad in of naar een feestje. Bijwerkingen zijn er niet of nauwelijks.

Sinds 1995 is het gebruik van botox voor esthetische doeleinden wereldwijd enorm toegenomen. Tegenwoordig is een rimpelbehandeling net zo gewoon als een bezoekje aan de kapper. Je maakt een afspraak bij jou in de buurt en binnen een kwartier sta je weer buiten. Helaas niet meteen rimpelvrij, daarvoor moet je een paar dagen geduld hebben.

Na ongeveer 2 weken is het effect optimaal en wordt je huid steeds gladder.

Wat zijn injectables?

Injectables is een verzamelnaam voor injectie-vloeistoffen die met een zeer dunne naald onder de huid worden ingebracht om zo rimpels op te vullen én gezichtscontouren te verbeteren. De injectables waarmee de Injectable artsen van City Clinics werken zijn botox en fillers.

Wij verdelen het gezicht in grofweg twee ‘rimpelhelften’: rimpels in de bovenste helft van het gezicht behandelen we met botox, rimpels in de onderste helft met tijdelijke fillers.

Wat kan ik verwachten van een botox behandeling?

Een botox behandeling is snel en eenvoudig en duurt in totaal 5 tot 10 minuten. We nemen uiteraard de tijd voor je en leggen vooraf  goed uit hoe de behandeling verloopt. Ook vraagt de arts je eerst een aantal gezichten te trekken, zodat hij of zij kan zien hoe de spieren in je gezicht werken.

Onze Injectable arts injecteert vervolgens met een uiterst dunne naald botox in de te behandelen spieren. Dit is zo goed als pijnloos (een verdoving is dan ook echt niet nodig). Na de behandeling kun je gewoon alles doen wat je normaal gesproken ook zou doen.

De eerste twee tot vier uur na de behandeling is het belangrijk de spieren te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je veel moet lachen of fronsen. We raden je af de eerste paar uur veel te liggen of bukken en het hoofd rechtop te houden. Ook adviseren we het eerste uur na de behandeling geen crème of make-up te gebruiken. Het is bovendien verstandig de eerste dagen druk op het gezicht en massage te vermijden.

Na vijf tot tien dagen wordt het effect zichtbaar. Dit houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Om het effect te behouden adviseren we je een nieuwe behandeling te ondergaan.

Wat zijn de bijwerkingen?

Echt vervelende bijwerkingen door botox komen niet of nauwelijks voor. Na behandeling kunnen enkele lichte reacties ontstaan zoals roodheid, lichte zwelling, jeuk, een blauwe plek en lichte gevoeligheid. Meestal zijn reacties mild van aard en verdwijnen binnen een uur.

Het is echter nooit voor de volle 100% uit te sluiten dat een ongewenste reactie optreedt. Zo kan het incidenteel voorkomen dat een wenkbrauw wat gaat zakken. Dit zijn echter tijdelijke effecten die vanzelf verdwijnen. Ook infecties komen zelden voor. Mocht je het toch niet vertrouwen, neem dan contact op voor advies van een van onze artsen.

Botox mag niet worden gebruikt bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met spierzwakte, ademhalings- of slikproblemen.

Baby Botox: populaire behandeling

Baby botox kan gezien worden als de ‘light’ versie van botox. Bij baby botox wordt er een lagere dosering botulinetoxine geïnjecteerd, wat resulteert in een natuurlijk resultaat. Baby botox wordt vaak preventief gebruikt, om te voorkomen dat rimpels toenemen of dieper worden. De behandeling is nauwelijks te zien, terwijl de rimpels wel verdwijnen of wegblijven. De werking van Baby Botox is minder lang dan bij een gewone botoxbehandeling. Ook voor een wenkbrauwlift en het behandelen van een gummy smile wordt baby botox gebruikt.

Onze injectable artsen kunnen je adviseren of baby botox voor jou een oplossing is.

Gegarandeerd veilig

De Injectable arts maakt samen met jou een persoonlijk behandelplan, zodat je vooraf goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en het te verwachten resultaat.

Als je besluit je te laten behandelen, krijg je botuline toxine toegediend, een natuurlijk eiwit dat in de medische wereld al tientallen jaren  wordt gebruikt. Dit wordt in zeer verdunde vorm ingespoten en heeft daardoor geen nadelige invloed op je gezondheid.

Botuline toxine is afbreekbaar en verlaat je lichaam vanzelf. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. De injectables die we gebruiken om fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels te verwijderen, zijn uitsluitend van A-merken van de hoogste kwaliteit.

Natural look garantie

Bij City Clinics staat een natuurlijk resultaat voorop. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een ‘plastic face’ en je kunt je spieren na de behandeling op een natuurlijke manier bewegen.

Het effect van de botox behandeling is tijdelijk en houdt 3 tot 4 maanden aan. Als je niet wilt dat je rimpels terugkeren, adviseren we je een nieuwe afspraak te maken. Als je het goed bijhoudt zul je merken dat de periodes tussen de behandelingen steeds langer worden.

Een crème die al jouw rimpels en fijne lijntjes doet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit klinkt, en is, helaas te mooi om waar te zijn. Toch wil een groot gedeelte van de ouder wordende mannen en vrouwen dit maar al te graag geloven. Want waarom zou je ervoor kiezen om een botox- of fillerbehandeling te ondergaan, als je ook gewoon een goede crème kan gebruiken? Gezien het grote prijsverschil tussen een botox- of fillerbehandeling en een anti-rimpelcrème, is dit een zeer begrijpelijke vraag. In deze blog zullen we hier verder op ingaan.

 

 

Interesse? Of heb je nog vragen?
Bel ons gerust via 085 40 14 311

Behandeling boeken
Badge
Onze wall of love
Klanten geven ons uit 4877 beoordelingen gemiddeld een 9,3
Saskia30 november 2021, Nijmegen
"Alles verliep perfect: van het maken van de afspraak tot aan de behandeling. Ben blij met het resultaat. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Karien30 november 2021, Groningen
"Ben heel tevreden over het advies en de behandeling en het was erg gezellig! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Mirjam30 november 2021, Arnhem
"Vakkundig, professioneel en vriendelijk "
10
Ik beveel City Clinics aan
Janne29 november 2021, Breda
"Botox /wenkbrauw lift en frons Resultaten waren er al de volgende dag en werd steeds meer. Ook eerlijk advies gehad van de arts over de filters ….ga er over nadenken! "
9
Ik beveel City Clinics aan
Hester29 november 2021, Maasland
"Netjes en eerlijk advies! "
9
Ik beveel City Clinics aan
Bobke29 november 2021, Lochem
"Nette verzorgde mensen, specialistisch overkomen. Geen klachten, zeer tevreden! Kom zeker terug. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Wies28 november 2021, Venray
"Mijn vaste City Clinic arts is een super kundig geduldig persoon. Hij luistert goed naar mijn wensen en denkt altijd mee om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen voor iemand die niet zo’n groot bedrag kan missen. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Karola27 november 2021, Den Bosch
"Ik voel me altijd erg op mijn gemak, communicatie en manier van werken verloopt professioneel en spontaan. Er werken erg kundige mensen. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Dorine27 november 2021, Enschede
"Ontvangen door een hele spontane en ontzettend vriendelijke dame/gastvrouw. De arts, ook super vriendelijk, heeft goed geluisterd naar mijn wensen en meegedacht duidelijk uitgelegd en laten zien wat de beste behandeling zou zijn en heb deze ook gelijk gedaan en ben super blij met het resultaat.. ik kom zeker terug "
10
Ik beveel City Clinics aan
Jolanda26 november 2021, Den Bosch
"Duidelijk eerlijke uitleg en goede prijs "
10
Ik beveel City Clinics aan
Dieuwertje26 november 2021, Den Bosch
"Binnen anderhalve week tien jaar jonger. Ik ga nooit naar een schoonheidsspecialist en ik koop geen dure crèmes. Eens in de vier maanden een paar prikjes en voila ik ben weer fris en fruitig. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Lizzy26 november 2021, Maasmechelen
"Heel vriendelijk en geven goed gevoel "
8
Ik beveel City Clinics aan
Ceesje26 november 2021, Nieuw Amsterdam
"Was weer super goed. Net als de keren ervoor "
10
Ik beveel City Clinics aan
Willliam26 november 2021, Groningen
"Vriendelijke ontvangst, kundige arts, betaalbaar, mooi resultaat. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Lucy26 november 2021, Maastricht
"I had a botox treatment. All went well and good result. I will go again for sure. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Barbara26 november 2021, Deventer
"Kom al enige jaren bij City Clinics. Er wordt goed naar je geluisterd en proffesioneel advies gegeven. Ik ben zeer tevreden. "
9
Ik beveel City Clinics aan

Wij hebben onze cliënten gevraagd hoe zij de behandeling hebben ervaren. De antwoorden hebben wij voor je verzameld, zodat je inzicht hebt in wat anderen van ons vinden. Alle beoordelingen zijn om redenen van privacy anoniem.