085 40 14 311
Dé specialist in botox en fillers. Bel ons via 085 40 14 311

Hoe verklein je de kans op een blauwe plek na een injectable behandeling?

11 augustus 2022

Het is natuurlijk nooit volledig te voorkomen, blauwe plekken na een injectable behandeling. Als je een injectable behandeling ondergaat, is er nou eenmaal kans op een ecchymose. Maar er zijn wel een aantal trucjes die de kans op een blauwe plek verminderen.

Hoe kom je aan een blauwe plek een injectable behandeling?

Een ecchymose ontstaat omdat er in een bloedvat geprikt is, ze komen het meeste voor bij de mond, traangootjes en kaaklijn. Lippen zijn een van de meest doorbloede delen van het lichaam en rond de mond zitten vooral verborgen bloedvaten waardoor de kans op blauwe plekken daar groter is.

Natuurlijk is het bij iedereen anders, de een krijgt al een blauwe plek als hij/zij zichzelf licht stoot, de ander heeft nooit ergens last van. Heb je zelf snel last van blauwe plekken? Dan is de kans ook iets groter dat je door een injectable behandeling een blauwe plek krijgt.


Hoe verklein je zelf de kans?

Tip1: wanneer je voelt dat er een blauwe plek aankomt is het handig om direct te koelen. Hierdoor trekken de bloedvaten samen en stroomt het bloed minder snel weg. Ook verminder je de kans op een zwelling.

Tip2: probeer tien dagen voor de behandeling geen ibuprofen en vitamine E te nemen, dit verkleint de kans op blauwe plekken (dit sluit niet uit dat je alsnog een blauwe plek kan krijgen. Alcohol werkt bloedvatverwijdend en daarom is het ook beter om 24 uur voor en na de behandeling geen alcohol te drinken.

Tip3: als laatste kan het slikken van het homeopatische middel Arnica Montana hulp bieden. Ondanks dat hier geen wetenschappelijke bewijzen voor zijn wordt het nemen van Arnica ter voorkoming van blauwe plekken wel veel geadviseerd in de cosmetische geneeskunde. Je kan het in ieder geval uitproberen!

Tip4: het is belangrijk dat je tot twee weken na de behandeling de sauna, zonnebank en gezichtsbehandelingen vermijdt. Wanneer je een plek hebt is het ook belangrijk dat je daarmee niet in de zon gaat zitten, dit kan voor blijvende verkleuring zorgen.

Toch een plek na een injectable behandeling?

Geen paniek, de plek verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Je zult zien dat je al snel van het gewenste resultaat kan genieten!

Wil jij een injectable behandeling ondergaan?  ? Neem gerust telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn 7 dagen per week telefonisch te bereiken op 085 40 14 311.

 

 

Ps: volg jij ons al op Instagram en Facebook?

Interesse? Of heb je nog vragen?
Bel ons gerust via 085 40 14 311

Behandeling boeken
Badge
Onze wall of love
Klanten geven ons uit 7694 beoordelingen gemiddeld een 9,4
Thomas19 februari 2024, Haren
"Zorgvuldig en relatief pijnloos "
9
Ik beveel City Clinics aan
Lola19 februari 2024, Bergen op Zoom
"Hele goede ervaringen, goed advies en veel vertrouwen in behandelingen. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Thalia19 februari 2024, Sint Philipsland
"Ik ben meer dan tevreden over City Clinics. Met name over de arts op locatie Bergen op Zoom. Ze stelt je op je gemak en zorgt voor een perfect resultaat. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Aafje19 februari 2024, Heerlen
"Goede communicatie en resultaat altijd goed! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Maartje19 februari 2024, Nijmegen
"Alles perfect. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Josje19 februari 2024, Zwolle
"Mooi resultaat tegen mooie prijs "
10
Ik beveel City Clinics aan
Celesta19 februari 2024, Zandvoort
"M’n man voor de 1e keer meegenomen voor een Botox behandeling en de dames waren erg attent na 2 weken terug geweest voor een update en hij is er erg blij mee "
10
Ik beveel City Clinics aan
Milou19 februari 2024, Apeldoorn
"Duidelijk uitgelegd. "
8
Ik beveel City Clinics aan
Gwen19 februari 2024, Zoetermeer
"Goede behandeling voor een prima prijs. Ben erg tevreden over het resultaat. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Sophia19 februari 2024, Oosterwolde Fr
"Vriendelijk en zorgzaam personeel. Duidelijk en eerlijk. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Kiki19 februari 2024, Den Bosch
"Ik ging mee met een vriendin ivm botox. Vond het een beetje spannend dus was fijn dat ik met haar mee kon. Wilde wel een afspraak gaan plannen maar eerst maar eens kijken. Ik voelde me er goed bij, werd prettig geholpen en voelde me gehoord. Uiteindelijk kon ik direct geholpen worden. Ik ben enorm blij met het resultaat! Ik zag de rimpeltjes in de loop van de dag al wegtrekken. Echt geweldig! Ga zeker terug voor een vervolgbehandeling. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Rachelle19 februari 2024, Apeldoorn
"Prettige sfeer en vriendelijke medewerkers die professioneel werken Ook is de service erg goed "
10
Ik beveel City Clinics aan
Bonnie19 februari 2024, Groningen
"Ik heb een goed advies gekregen. En het uiteindelijke resultaat is super mooi geworden! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Maja19 februari 2024, Bergen op Zoom
"Uitermate kundig en zeer vriendelijk werd ik ontvangen. Er wordt goed geadviseerd en nadat 2 weken later de botox nog niet optimaal was, werd er gratis wat bijgespoten. Nu is het helemaal perfect. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Genevieve19 februari 2024, Hengelo
"Wenkbrauw lift en Botox kraaienpootjes gekregen bij City Clinics Enschede, en ik ben erg tevreden over zowel de behandeling als het resultaat. Volgende behandeling weer hier! "
9
Ik beveel City Clinics aan
Jacky19 februari 2024, Koog aan de Zaan
"Ontzettend leuke medewerkers en erg kundig. "
9
Ik beveel City Clinics aan

Wij hebben onze cliënten gevraagd hoe zij de behandeling hebben ervaren. De antwoorden hebben wij voor je verzameld, zodat je inzicht hebt in wat anderen van ons vinden. Alle beoordelingen zijn om redenen van privacy anoniem.