Een vlekkeloze huid? Laser je pigmentvlekken
Een ontsierende pigmentvlek op je been? Last van ouderdomsvlekjes in het gezicht? Vaak vinden we ze niet mooi en zijn we ze liever kwijt dan rijk. Nu kun je in de weer met camouflerende crèmes en poeders, maar het liefst ben je er voorgoed vanaf.
De zon, hormonale schommelingen, een ontsteking aan de huid, huidveroudering. Het zijn de belangrijkste veroorzakers van pigmentvlekken. Het grootste deel kunnen we goed behandelen. Moedervlekken behandelen we niet vanwege het risico op melanoom.
Zo ziet je behandeling eruit
Tijdens de intake beoordeelt de huidtherapeut jouw pigmentvlek(ken) en neemt de behandelmogelijkheden met je door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoeveel behandelingen nodig zijn.
Vervolgens krijg je een speciale beschermbril op en begint je behandeling. De laserpulsen voelen aan als een prikje of een elastiekje dat tegen de huid schiet. Om de pijn zo minimaal mogelijk te houden, wordt je huid gekoeld.
Hoe werkt het verwijderen van pigmentvlekken precies?
Onze tatoeagelaser werkt met 4 verschillende golflengtes. Deze bepalen de kleur van het laserlicht en hoe goed dit door de pigmentcellen wordt geabsorbeerd. Hoe meer golflengtes, hoe effectiever de behandeling.
De meeste pigmentvlekken bevinden zich in de opperhuid, de bovenste huidlaag. De donkere pigmentcellen absorberen het laserlicht. Er ontstaat een schokgolf aan energie die de pigmentcellen verpulvert.
De uiteengevallen minuscule stofachtige deeltjes kunnen eenvoudig door het lichaam worden opgeruimd en afgevoerd. Dit duurt ongeveer 4 weken. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.