085 40 14 311

Tixel vs CO2-laser

13 januari 2022

Hoe je het ook wendt of keert: ouder worden we allemaal. Er zijn tegenwoordig echter vele behandelingen waardoor je jouw jeugdigheid nog wat langer vast kan houden. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een behandeling met de CO2-laser, maar ken jij de Tixel al? In deze blog gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee huid verjongende behandelingen.

CO2-laser

Jaren geleden was een behandeling met de CO2-laser dé behandeling om de gezichtshuid te vernieuwen, verstrakken en verjongen. Een CO2-laser maakt kleine brandgaatjes in de huid door middel van een laserstraal. Deze laserstraal dringt door tot in de lederhuid, wat ervoor zorgt dat de huid zelf weer collageen aan gaat maken.

Als je ervaring hebt met een CO2-laserbehandeling, dan weet je echter ook dat er niet alleen voordelen aan deze behandeling zitten. Zo is de behandeling erg pijnlijk, duurt het erg lang voordat je hersteld bent van de behandeling en heb je bovendien kans op pigmentverschuivingen, littekens en roodheid. Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief voor de CO2-laser: een behandeling met de Tixel!

Tixelbehandeling

Bij een Tixelbehandeling wordt er gewerkt met ‘de Tixel’. Dit is een revolutionair huidverjongingsapparaat dat werkt op basis van natuurlijke hitte. Tijdens een Tixelbehandeling worden er minuscule gaatjes in de huid gecreëerd door de kleine titanium pinnetjes van de Tixel kort tegen de huid aan te ‘schieten’. Door kleine wondjes te creëren kan de hitte van de Tixel tot in de lederhuid doordringen. Dit zorgt er vervolgens voor dat de huid zelf weer collageen en elastine aan gaat maken.

Overeenkomsten Tixel en CO2-laser

Hieronder hebben we de overeenkomsten tussen de Tixel en de CO2-laser voor je op een rijtje gezet:

 • Allereerst zorgen beide behandelingen ervoor dat de huid weer zelf collageen en elastine aan gaat maken
 • Daarbij kan je na zowel een Tixel – als een CO2-behandeling rekenen op en vernieuwde, strakkere en jongere huid
 • Tot slot zijn beide behandelingen geschikt voor de behandeling van: rimpels, verslapte huid, zonbeschadigde huid, collageenverlies, acne(littekens), oneffenheden
Tixelbehandeling

De Tixel

Verschillen Tixel en CO2-laser

Naast overeenkomsten, zijn er ook een aantal grote verschillen tussen de Tixel en de CO2-laser. De grootste verschillen tussen de twee behandelingen vind je in de tabel hieronder.

 

TixelCO2-laser
 • Geschikt voor alle huidtypes
 • Niet geschikt voor mensen met een donker huidtype
 • Op basis van natuurlijke hitte
 • Op basis van laserstraling (gebundeld infrarood licht)
 • Hersteltijd 4 tot 6 dagen
 • Hersteltijd tot 10 dagen
 • Ablatieve behandeling: max. 3 dagen minuscule korstjes. Non-ablatieve behandeling: nauwelijks iets te zien.
 • Rode huid en duidelijke korstjes zichtbaar de eerste weken
 • Vrijwel pijnloos (geen verdoving nodig)
 • Pijnlijke behandeling (verdoving nodig)
 • Mogelijk om het gebied rondom de ogen te behandelen
 • Rondom de ogen behandelen is niet mogelijk
 • Je hoeft geen beschermende bril op aangezien de Tixel stralingsvrij is
 • Zowel de behandelaar als de cliënt dient een beschermende bril te dragen in verband met de laserstraling

 

Tixel of CO2-laser?

Uiteraard is het jouw eigen keus of je besluit om voor een Tixelbehandeling of een CO2-laserbehandeling te gaan. De resultaten van de behandelingen zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Bij zowel de Tixel als bij de CO2-laser kan je rekenen op een vernieuwde en strakkere huid. Een Tixelbehandeling is echter vele malen comfortabeler dan een behandeling met de CO2-laser. Bovendien is de hersteltijd van een Tixelbehandeling vele malen korter, en minder zichtbaar, dan bij een CO2-laserbehandeling.

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over de verschillen tussen een CO2-laserbehandeling en een Tixelbehandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Ben je benieuwd wat een Tixelbehandeling voor jou kan doen en zou je graag een gesprek willen met onze Tixelspecialist? Plan dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in!

Tixel vs CO2-laser

Ps: volg jij ons al op Instagram en Facebook?

Interesse? Of heb je nog vragen?
Bel ons gerust via 085 40 14 311

Behandeling boeken
Badge
Onze wall of love
Klanten geven ons uit 6181 beoordelingen gemiddeld een 9,4
Thirza25 november 2022, Nijmegen
"Heel goed "
10
Joris25 november 2022, Maastricht
"Zeer goede ervaring en resultaten "
10
Ik beveel City Clinics aan
Sterre25 november 2022, Den Haag
"De intake was kort, maar wel grondig. De arts was jong, maar gelukkig heel fijn in de omgang en precies. Ik ben tevreden met de behandeling en het resultaat "
9
Ik beveel City Clinics aan
Laura25 november 2022, Berkel en Rodenrijs
"Ik heb botox in mijn voorhoofd laten spuiten en fillers in mijn rokersrimpeltjes. Het resultaat is verbluffend. Zo mooi geworden. Ik ben er echt heel blij mee. Zowel arts als assistent zijn, altijd eigenlijk, vriendelijk en kundig. Ik ben fan! "
9
Ik beveel City Clinics aan
Melissa25 november 2022, Ouderkerk
"Duidelijke uitleg en goede behandeling "
10
Ik beveel City Clinics aan
Ria25 november 2022, Apeldoorn
"Behandeling met goede resultaten. Klantvriendelijk en professioneel goed. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Chantal25 november 2022, Zoetermeer
"Zeer kundig "
10
Ik beveel City Clinics aan
Shady25 november 2022, Amsterdam
"Heel goed advies gehad, er werden ook dingen afgeraden. Er word echt met je meegedacht voor een mooi resultaat en niet zomaar een behandeling gedaan. Ook heel tevreden met het resultaat! "
10
Ik beveel City Clinics aan
Nanda24 november 2022, Tilburg
"Moet zeggen dat dit de eerste keer dat ik echt een verschil duidelijk zie, de arts werk heel goed en niet bang om te laten weten waar je nog een kleine behandeling kan gebruikt. Dat vind ik fijn en eerlijk van hem. Bij hem is ‘alles mag maar niks moet’. "
9
Jolanda22 november 2022, Maastricht
"De arts is gewoon een top dokter. Hij kent zijn job zeer goed en is altijd heel vriendelijk, ook zijn assistent top en vriendelijk. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Hanneke22 november 2022, Maastricht
"Goede uitleg van de behandeling en top behandeld t/m de nazorg. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Sanne22 november 2022, Den Haag
"Meedenken en begrip voor de cliënt is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. En ze zijn erg vriendelijk. Prettige ervaring en laagdrempelig. "
9
Ik beveel City Clinics aan
Karen22 november 2022, Landgraaf
"Ik kom hier al een aantal jaar i.v.m. lipfillers. Altijd tevreden over het resultaat. Er wordt meegedacht over mogelijkheden, er wordt geluisterd en er wordt een heel mooi resultaat geleverd. "
10
Ik beveel City Clinics aan
Imke22 november 2022, Enschede
"Legt goed uit hoort je wensen aan en doet daar wat mee "
10
Ik beveel City Clinics aan
Gerda21 november 2022, Delft
"Heel goed advies "
10
Ik beveel City Clinics aan
Juliette21 november 2022, Wildervank
"Een intakegesprek gepland  en meteen een behandeling ondergaan.  De behandelend arts  heeft alles goed uitgelegd en het was een goede behandeling, ging zeer rustig en weloverwogen te werk. Zèèr tevreden! "
10
Ik beveel City Clinics aan

Wij hebben onze cliënten gevraagd hoe zij de behandeling hebben ervaren. De antwoorden hebben wij voor je verzameld, zodat je inzicht hebt in wat anderen van ons vinden. Alle beoordelingen zijn om redenen van privacy anoniem.